Ons ambacht

Geen sieraad hetzelfde

 

Met de hand gemaakt

Ambacht is het met de hand maken van producten en goederen. Anders dan bij industriële productie worden ambachtelijke producten elk per stuk met machines en handgereedschap gemaakt. Geen voorwerp is precies hetzelfde omdat er altijd afwijkingen ontstaan. Wie ambachtelijke producten maakt, werkt met zijn of haar handen.
Bron: Wikipedia

Aan zo’n treffende omschrijving kunnen we weinig meer toevoegen. Dat is wat we doen. Een ruw stuk edelmetaal zo bewerken dat er een uniek sieraad uit ontstaat.

Tom vertelt: ‘zettingen onder de loep’

Bent u ook benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij ons? Regelmatig vertelt één van onze collega’s iets over hun werk.

Deze keer vertelt Tom.

Als edelsmid én zetter weet hij alles over het plaatsen van edelstenen en diamanten en neemt hij ons mee in de wereld van de verschillende zettingen.

Lees zijn verhaal

Wit, geel, rood

We maken onze sieraden in verschillende kleuren goud. Puur goud is er echter maar in één kleur. Hoe kom je dan tot de verschillende kleuren zoals witgoud en roodgoud? Zoals we onlangs verteld hebben wordt goud gemengd met andere metalen. Om het harder en duurzamer te maken. Vaak is dat koper en zilver. Door te variëren met de metalen krijg je verschillende kleuren. Voeg je bijvoorbeeld alleen zilver toe dan krijg je witgoud. Neem je alleen koper dan krijg je een rood-gouden kleur. In de praktijk is het wel wat complexer. Maar in grote lijnen is dit hoe je tot de verschillende kleuren goud komt. Daarmee kunnen we voor iedere wens en klantsituatie een passende kleur goud gebruiken.

Zo doen we dat…

Meestal laten we alleen het eindproduct zien. Toen iemand ons laatst vroeg hoe we van een staafje goud zo’n mooie ring maken zeiden we: ‘…op deze manier.’ Het is een geel-gouden ring geworden met een ovaal blauwe saffier en aan weerszijde een briljant geslepen diamant. Als je zelf eens een ring naar eigen ontwerp zou willen laten maken, voel je welkom om langs te komen. Bijna alles is mogelijk.

Nieuws

Onze vaste collectie sieraden: Monzario

Onze vaste collectie sieraden: Monzario

Onze vaste collectie sieraden: Monzario – Hier afgebeeld in kerstsfeer, een 18 karaat geelgouden ring met parel…… Staat ook in onze folder! Extra openingstijden Zondag 15 dec 12:00- 17:00 Maandag 16 dec 13:00- 18:00 Zondag 22 dec 12:00 – 17:00 Maandag 23dec 09:00-...

Trouwplannen?

Trouwplannen?

Trouwplannen? Wat voor trouwringen jullie ook zoeken, bij ons vinden jullie naast de vertrouwde collectie ook de mogelijkheid zelf iets te (laten) ontwerpen. Het zijn tenslotte de ringen die jullie je verdere leven zullen dragen! Meer info op Trouwplannen of kom...

Van oud naar nieuw

Van oud naar nieuw

Van oud naar nieuw   – Zo doen we dat... Onlangs mochten we voor een van onze klanten van haar oude ringen een nieuwe zegelring maken. Hoe dat in zijn werk gaat? Eerst wordt de nieuwe ring getekend. De oude ringen worden gesmolten. Van het goudklompje wordt een...

Onze openingstijden zijn gewijzigd naar dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00.

Wij hanteren de richtlijnen van RIVM: niet meer dan 3 personen in de winkel.
Wilt u zeker weten dat u naar binnen kan, maak dan een afspraak op telefoonnummer 030 677 1338

Juwelier Wolters
Pastoor Ohllaan 9
3451CB  Vleuten
Telefoon: +31 (0)30 – 677 1338
E-mail: info@wietsewolters.nl

Share This