Ons ambacht

Geen sieraad hetzelfde

 

Met de hand gemaakt

Ambacht is het met de hand maken van producten en goederen. Anders dan bij industriële productie worden ambachtelijke producten elk per stuk met machines en handgereedschap gemaakt. Geen voorwerp is precies hetzelfde omdat er altijd afwijkingen ontstaan. Wie ambachtelijke producten maakt, werkt met zijn of haar handen.
Bron: Wikipedia

Aan zo’n treffende omschrijving kunnen we weinig meer toevoegen. Dat is wat we doen. Een ruw stuk edelmetaal zo bewerken dat er een uniek sieraad uit ontstaat.

Tom vertelt: ‘zettingen onder de loep’

Bent u ook benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij ons? Regelmatig vertelt één van onze collega’s iets over hun werk.

Deze keer vertelt Tom.

Als edelsmid én zetter weet hij alles over het plaatsen van edelstenen en diamanten en neemt hij ons mee in de wereld van de verschillende zettingen.

Lees zijn verhaal

Wit, geel, rood

We maken onze sieraden in verschillende kleuren goud. Puur goud is er echter maar in één kleur. Hoe kom je dan tot de verschillende kleuren zoals witgoud en roodgoud? Zoals we onlangs verteld hebben wordt goud gemengd met andere metalen. Om het harder en duurzamer te maken. Vaak is dat koper en zilver. Door te variëren met de metalen krijg je verschillende kleuren. Voeg je bijvoorbeeld alleen zilver toe dan krijg je witgoud. Neem je alleen koper dan krijg je een rood-gouden kleur. In de praktijk is het wel wat complexer. Maar in grote lijnen is dit hoe je tot de verschillende kleuren goud komt. Daarmee kunnen we voor iedere wens en klantsituatie een passende kleur goud gebruiken.

Zo doen we dat…

Meestal laten we alleen het eindproduct zien. Toen iemand ons laatst vroeg hoe we van een staafje goud zo’n mooie ring maken zeiden we: ‘…op deze manier.’ Het is een geel-gouden ring geworden met een ovaal blauwe saffier en aan weerszijde een briljant geslepen diamant. Als je zelf eens een ring naar eigen ontwerp zou willen laten maken, voel je welkom om langs te komen. Bijna alles is mogelijk.

Nieuws

Gaatjes schieten

Gaatjes schieten

Wij blijven u graag van dienst! Vanaf Woensdag 2 maart zullen wij weer gaatjes schieten!Gaatjes Schieten.   Heel leuk een paar gaatjes (extra) in uw oren! Of je nu uw eerste gaatjes laat schieten, of uw tweede gaatje, het is misschien een beetje spannend, maar...

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden.  Wij zijn geopend.   Een afspraak maken mag nog steeds maar hoeft niet. Wilt u een afspraak maken neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.   Openingstijden:   Maandag - Gesloten. Dinsdag - 10.00-17.00 Woensdag - 10.00-17.00...

Nieuw in de Colours Collectie

Nieuw in de Colours Collectie

Nieuw in de Colours Collectie–   Deze Armband van de Collectie Colours is vervaardigd in het 18 karaat witgoud met een totaal van 3.67ct Tanzaniet en een totaal van 2.03ct f vvs aan Diamant. Wij zijn geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00. Bent u nog op...

Passie, creativiteit en vakmanschap.

Sieraden en horloges zijn persoonlijk en dragen vaak mooie herinneringen met zich mee. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Mensen mogen helpen bij het vinden van een sieraad dat past bij hun wensen en smaak. Uit onze vaste merken of een sieraad dat we naar wens van de klant ontwerpen en maken.

Sieraden uit eigen atelier

Wietse Wolters

Share This