Re-creations

Van iets bestaands iets nieuws maken

 

Een plek in een nieuw sieraad

Re-creations, de naam zegt het al – van iets bestaands iets nieuws maken. Vaak zijn het erfstukken waaruit we één of meerdere nieuwe sieraden maken. Nieuwe sieraden, die zo vanaf hun creatie direct een grote emotionele waarde hebben. Maar ook sieraden die minder oud zijn, maar toch niet meer passen bij de tijd of levensfase kunnen we weer eigentijds maken. Zo krijgt de herinnering en emotionele waarde weer een plek in een nieuw sieraad.

Van collier naar nieuwe ring

Een aantal weken geleden kwam een klant bij ons in de winkel met dit collier. Een handgemaakt sieraad wat niet meer geheel in de smaak viel.
Mevrouw wilde het wegdoen, maar na een leuk gesprek kwamen we tot de conclusie dat het ook een hele mooie ring kon worden.

Hierbij het resultaat: Een prachtige tijdloze ring waar de drie diamanten weer echt tot zijn recht komen.

De herinnering opnieuw vormgegeven

We mogen vaak mooie sieraden maken. Maar sieraden met een verhaal als deze zijn extra bijzonder.

Oma heeft een dierbare armband nagelaten. Met veel emotionele waarde maar niet meer van deze tijd. In overleg met de dochter en kleindochters hebben we van de armband vier nieuwe ringen ontworpen en gemaakt.

Het is een strakke gouden ring van banen geworden, waar voor de kleindochters één diamant is in gezet. De dochter van oma heeft een wat luxere uitvoering met een rij diamanten.

Zo hebben we een hedendaags en mooi sieraad gemaakt, dat de dames nog vele jaren zullen dragen in herinnering aan oma.

Nieuws

Van oud naar nieuw

Van oud naar nieuw

Van oud naar nieuw   – Zo doen we dat... Onlangs mochten we voor een van onze klanten van haar oude ringen een nieuwe zegelring maken. Hoe dat in zijn werk gaat? Eerst wordt de nieuwe ring getekend. De oude ringen worden gesmolten. Van het goudklompje wordt een...

Re-creation ring met gele saffier

Re-creation ring met gele saffier

Re-creation ring met gele saffier –   We hebben weer een juweel voor nu en de toekomst mogen maken. Mevrouw wilde iets speciaals met haar trouwring. Ze had ook nog een hanger met een gele saffier. De vraag was of we deze konden samenvoegen in een nieuwe ring die...

Van collier naar nieuwe ring

Van collier naar nieuwe ring

Van collier naar nieuwe ring – Een aantal weken geleden kwam een klant bij ons in de winkel met dit collier. Een handgemaakt sieraad wat niet meer geheel in de smaak viel. Mevrouw wilde het wegdoen. Na een leuk gesprek kwamen we eruit dat het ook een hele mooie ring...

Passie, creativiteit en vakmanschap.

Sieraden en horloges zijn persoonlijk en dragen vaak mooie herinneringen met zich mee. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Mensen mogen helpen bij het vinden van een sieraad dat past bij hun wensen en smaak. Uit onze vaste merken of een sieraad dat we naar wens van de klant ontwerpen en maken.

Sieraden uit eigen atelier

Wietse Wolters

Share This