Hidde

 

‘Vissen en sieraden? Wat is de verbinding?’

Als kind je eigen vis-blinker smeden in het atelier van je vader. Ik heb het altijd al leuk gevonden om dingen met de hand te maken. De keuze voor de Vakschool in Schoonhoven was dan ook snel gemaakt.

Zes weken heb ik eraan gewerkt in mijn stageperiode; de Solid Elegance. Een halssieraad uit zilver gemaakt. Het was technisch een flinke uitdaging. Met name de sluiting. Gebaseerd op een deurklink mechaniek. De sluiting is net als een klink die je naar beneden doet. Door de veer gaat hij altijd weer in de sluitstand. Een bijzondere creatie al zeg ik het zelf.

Na verschillende stages was Wolters mijn eerste echte werkgever. Ik ben hier in 2011 begonnen en heb hier het vak echt geleerd. In die tijd heb ik veel klanten mogen helpen aan een mooi en persoonlijk sieraad. Want het persoonlijke is wat dit vak zo mooi maakt. Samen met de klant iets bedenken en maken.

En als ik geen Edelsmid was geworden, dan meubelmaker. Want met mijn handen werken en dingen maken zit er nu eenmaal in…

Passie, creativiteit en vakmanschap.

Sieraden en horloges zijn persoonlijk en dragen vaak mooie herinneringen met zich mee. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Mensen mogen helpen bij het vinden van een sieraad dat past bij hun wensen en smaak. Uit onze vaste merken of een sieraad dat we naar wens van de klant ontwerpen en maken.

Sieraden uit eigen atelier

Wietse Wolters

Share This