Tom

 

‘Wat doet een hert in het atelier?’

Een onderwerp dat je niet elke dag tegenkomt in dit vak. Ik heb eens een bijzonder sieraad mogen maken. De mevrouw had vroeger thuis twee grote stenen herten op de oprit staan. Die waren gedurende de jaren veel gaan betekenen voor haar. De kinderen hebben gevraagd of ik die als sieraad kon maken. Het is een geelgouden creatie geworden met een witgouden gewei met pavé gezette diamanten erin. Creaties die je niet elke dag maakt als Edelsmid.

Met name het zetten van diamanten en graveren zijn mijn specialiteiten. In alle rust onder een microscoop de stenen perfect op hun plaats zetten. Mijn wens is om dat nog een keer helemaal ‘over the top’ te doen in een groot en opzichtig sieraard voor een bekend persoon.

Als ik geen Edelsmid was geworden dan was ik instrumentenmaker geworden. Want zoals bij veel van mijn collega’s zit het ambachtelijke toch in de genen.

Passie, creativiteit en vakmanschap.

Sieraden en horloges zijn persoonlijk en dragen vaak mooie herinneringen met zich mee. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Mensen mogen helpen bij het vinden van een sieraad dat past bij hun wensen en smaak. Uit onze vaste merken of een sieraad dat we naar wens van de klant ontwerpen en maken.

Sieraden uit eigen atelier

Wietse Wolters

Share This