Wietse

 

‘Het vak met de paplepel binnen gekregen’

De passie en liefde voor dit vak is al veel eerder begonnen dan bij de Vakschool in Schoonhoven. Mijn vader was de inspiratie om Edelsmid te willen worden.

Vele uren in de winkel en het atelier als kind. Daarna ben ik eerst naar de Vakschool in Schoonhoven gegaan om aansluitend in binnen- en buitenland te werken. Om zo het vak echt te leren. Bijzonder was de tijd in Glasgow bij Eric N. Smith. Daar heb ik de kans gehad om hele bijzondere sieraden te mogen maken. Onder andere een 18 karaat witgouden collier met pavé gezette diamanten. Aan de voorzijde zag je het lijnenspel en de diamanten. Aan de achterkant was het Ajour (patroon van openingen) uitgezaagd wat blijk gaf van het vakmanschap. Een stuk waar ik erg trots op ben.

Inmiddels al weer 18 jaar in het vak, waarvan 12,5 jaar in Vleuten. Met de klant in gesprek gaan over wat hij of zij wil en vanuit die wens een mooi sieraard maken is waar mijn kracht ligt. Het speciale aan dit vak is dat geen klant dezelfde smaak heeft. Waardoor je elke dag weer uitgedaagd wordt om iets nieuws en unieks te bedenken.

En wat als ik niet Edelsmid was geworden? Kok! Daar zijn ze thuis dan weer erg blij mee.

Passie, creativiteit en vakmanschap.

Sieraden en horloges zijn persoonlijk en dragen vaak mooie herinneringen met zich mee. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Mensen mogen helpen bij het vinden van een sieraad dat past bij hun wensen en smaak. Uit onze vaste merken of een sieraad dat we naar wens van de klant ontwerpen en maken.

Sieraden uit eigen atelier

Wietse Wolters

Share This